Tuesday, December 8, 2009

BELI DINAR TANPA TUNAI

Menurut Keith Laggos, PhD & MBA, Founder, President & Publisher Money Maker’s Monthly Journal;"Ada dua syarat diperlukan untuk matawang sesebuah negara kembali melonjak ke tahap seperti sebelum perang:

Pertama - sokongan dunia – ini berbentuk komitmen untuk membina semula infrastruktur dan melupuskan hutang tertunggak negara Iraq (ini telah pun beres - moderator)

Kedua - Sesebuah negara itu memiliki sumber dalaman yang mencukupi dan berkeupayaan meletakkan diri dalam pasaran global. Iraq memiliki tanah subur yang dilalui oleh dua sungai penting dan terkenal sebagai periuk nasi Timur Tengah. Iraq memiliki keupayaan menghasilkan minyak yang banyak dan juga rezab minyak terbesar yang belum diteroka.


Pengeluaran minyak belum pada tahap maximum, namun tetap berkembang 4% setahun. Penggunaan minyak oleh China dan India meningkat pada kadar 10% setahun. Sesuatu negara yang menghasilkan lebihan minyak untuk eksport akan menikmati lebihan dagangan. Permintaan terhadap matawang mereka untuk transaksi minyak akan melonjakkan nilai matawang berkenaan.

Keadaan ini terserlah di Iraq hari ini. Apabila Iraq kembali normal dan stabil, Dinar Iraq seharusnya menyamai matawang lain dalam rantau berkenaan iaitu sekitar US$3.00"

Tambahnya lagi, "saya sendiri membeli Dinar sebagai pelaburan sendiri".

Bagi anda yang tidak mempunyai tunai, anda boleh membeli dinar Iraq dengan menggunakan kad kredit. Sila datang terus ke pejabat saya. Jangan lepaskan peluang yang datang sesekali sahaja dalam sejarah. 50,000 Dinar Iraq hanya RM 750.00. Jika nak jadi jutawan beli sejuta dinar, hanya RM 15,000.00. Paling jangan tak merasa nanti, belilah 10,000 Dinar, hanya RM 160.00 sahaja.

Pejabat saya di No 1A, Jalan Sarikei, Off Jalan Pahang, KL - Belakang Hospital Tawakkal, atas Restoran Rafiya.

Jika jauh, boleh beli secara on line - anda bank in wang ke akaun bank saya. Selepas bank in, bagi tau nama dan alamat penerimaan untuk saya hantar dinarnya. Sila sms kepada saya untuk mendapat no akaun bank saya.