Friday, December 2, 2011

PERTUMBUHAN IRAQ TERTINGGI DI DUNIA!!!!

Penyerangan Amerika ke atas Iraq  pada 2003 menyebabkan keruntuhan ekonomi Iraq, sekaligus matawang dinarnya merudum keparas bawah par -  kurang satu sen Malaysia. Iraq terpaksa membangunkan semula   sistem politik dan pemerintahan yang  berasaskan sistem  demokrasi  yang diterima pleh rakyatnya. Kini Maliki, PM Iraq mengistiharkan bahwa Iraq adalah sebuah negara berdaulat sebaik sahaja Amerika mengeluarkan pasukan tenteranya dari Iraq dan dijangka tamat prosesnya pada akhir Disember ini atau Jun 2012.

Dalam tempoh 8 tahun terakhir ini, Iraq melipatgandakan usaha pembangunannya. Rekod dunia menunjukkan kadar pertumbuhan Iraqlah yang tertinggi atau nombor satu dalam dunia!!!!     Tak percaya?  Baca kenyataan ini  DI SINI

Jika Kuwait mengambil masa selama 13 tahun untuk dinarnya kembali pulih ke nilai asal, tetapi Iraq dijangka  mengambil masa tidak melebehi 10 tahun sahaja.   Tahun 2011 akan berakhir dalam tempoh 29 hari lagi. Adakah ianya akan berlaku menjelang kemasukan tahun baru 2012. Nantikanlah dengan penuh debaran. Debaran yang disukai ialah penanti   apungan Dinar. Ha ha.

Kalau sebelum ini, peramal matawang sahaja yang membicarakan isu buang 3 kosong, tetapi kini, pihak CBI yang selalu membicarakan hal ini. . Adalah tidak patut berlaku jika pembuangan 3 kosong itu menurunkan nilai dinar misalnya 25,000 Dinar menjadi 25 Dinar kerana ini bukan menaikkan nilai Dinar tetapi sebaliknya menjatuhkan nilai dinar  ke arah lebih teruk lagi.  Yang kita harapkan  ialah nilai dinar  naik  ke USD 0.85 dari nilai  sekarang pada kadar USD 0.00085 -  pun buang 3 kosong juga.!!!!!. Dan inilah harapan awal sejak penjualan dinar yang berbilon USD di seluruh dinia   sejak akhir tahun 2003. Kalau tak menjadi seperti itu, terpaksalah kita ke Iraq  untuk minum kopi Arab sambil tepuk dada menyambut 10 Muharam di sana. Ha ha   Jangan tepuk   dada   sampai berdarah sudahlah. Kok balik Malaysia di tahan JAKIM. Woooo.