Tuesday, January 3, 2012

2012: MEMBURU PELUANG

Penyimpan Dinar Iraq adalah manusia  "memburu"   peluang.   Pemburu sentiasa "menanti"  bilakah mangsa buruan akan muncul.   Begitu jugalah dengan Dinar Iraq - bilakah akan "muncul'  apungan Dinar.  Ha ha. Ada yang terus bertanya saya apabila masuk sahaja tahun baru 2012, adakah dinar sudah diapungkan. Tak sabar  menanti nampaknya. Jantung mahu kuat bib!!!!

Masuk 2012 tentu ada masalah yang dihadapi. Bagaimana menempuh masalah?  Orang bisnes sentiasa melihat masalah secara positif.  Masalah mencabar minda dan tenaga kita. Sebenarnya minda dan upaya kita masih banyak belum digunakan atau ditingkatkan penggunaannya.   Tingkatkanlah!!!!  Orang bisnes juga melihat masalah dipersekitaran sebagai PELUANG untuk direbut. Peluang pula seperti  kilat datangnya. Rebutlah segera. Itulah pesan Saidina Ali, seorang sahabat Nabi yang genius dalam ilmu.  Berapa banyak masalah di  persekitaran anda? Perhatikanlah. Moga ianya menjadi peluang  mengganda pendapatan anda!!!!

Wau...Saya ada peluang terbaik untuk mengekspot ayam halal ke Sabah. Nak kongsi bersama,  emel kepada  saya  alifx59@gmail.com atau talipon 012-2104244.  Tetapi modal minima untuk berkongsi ialah RM 50,000.00.   Bukan 50,000 Dinar tau. Ha ha. Hanya 5 rakan kongsi sahaja diperlukan.