Thursday, February 23, 2012

DINAR IRAQ: MAMPUKAH IRAQ MEMBELI SEMULA

Ada beberapa orang penyimpan Dinar Iraq membangkitkan persoalan adakah Iraq mampu membeli Dinarnya selepas diapungkan pada harga yang agak tinggi berbanding dengan harga sekarang. Tambahan pula jumlah edaran Dinar Iraq kini  sudah bertrilion pula. 

Sesuatu matawang yang sudah diapungkan, maka ianya bolehlah dianggap sebagai satu komoditi yang boleh dijual beli secara bebas di peringkat global.  Selepas RV nanti, matawang Iraq sudah boleh digunakan oleh mana-mana negara untuk membeli apa sahaja produk dan perkhidmatan dari mana-mana negara  lain juga. Ianya tak semestinya dihantar balik ke Iraq.  Contohnya, Malaysia boleh mengguna Dinar Iraq  untuk membeli produk dari India atau China kerana matawang Iraq sudah diperlakukan di peringkat antara bangsa.  Malaysia sendiri menyimpan matawang asing sebagai rezab negara misalnya USD, Euro atau Yen.  Jika rezab itu sudah berlebihan, maka Malaysia boleh  mengguna matawang tersebut  untuk mngimpot produk negara lai, tanpa mengguna Ringgit Malaysia. 

Ya, sementara  menantikan Dinar Iraq diapungkan, buatlah kerja lain tanpa modal secara  sambilan. Jadilah broker dengan mengguna air liur anda sahaja. Saudara Jamal dari Sepang sedang mencari pembeli tanah pakciknya di Sepang  selauas 1.2 ekar, lot tepi, 2 km dari bandar Sepang berharga RM 480,000.00. Jika nak tahu leih lanjut, sila hubungi Jamal di talian 013-341 2090

Bicara meneroka peluang bikin wang akan diadakan pada Sabtu ini di pejabat saya mulai jam 11 pagi hingga 12 tengahari.