Tuesday, October 19, 2010

DINAR IRAQ: TUKAR DI MANA

Ramai bertanya Money Changer mana yang akan menerima pertukaran Dinar Iraq selepas ianya diapungkan. Pada lazimnya semua Money Changer di KL ini menerima pertukaran semua matawang yang digunakan di pasaran. Maka Dinar Iraq pun sepatutnya  begitu  jugalah apabila telah diapungkan nanti.

Tak timbul isu mampukah Money Changer menukar 100,000 Dinar nanti yang bakal menjadi RM 100,000.00. Kalau anda bawa USD 10 juta pun mereka mampu menukarnya. Jangan anda pandang ringan kemampuan Moner Changer. Mereka ada konsortium yang kuat sekali untuk mengurus pertukaran matawang dalam nilai yang besar. Tak percaya boleh cuba sekarang.  Sesiapa yang ada USD 10 juta, jom tukarkan ke RM sekarang. Mesti mereka belanja anda muruku pedas. Mereka memang kedekut wei!!!

Kadar pertukaran di Money Changer adalah lebih baik dari Bank Komersil. Bank komersil itu ialah bank-bank biasa seperti May Bank, CIMB dan Public Bank.

Selepas apungan nanti, saya akan maklumkan kepada anda Money Changer mana yang bersedia   menerima tukaran  Dinar. Lepas tukar wang Dinar belanjalah saya Nasi Iran. Woooo.