Saturday, October 2, 2010

IRAQ CIPTA REKOD DUNIA!!!!!

Iraq mencipta sejarah dan memecah rekod dunia sebagai satu negara yang gagal membentuk kerajaan selepas pilihan raya.  Sebelum ini ialah negara Belanda yang gagal membentuk kerajaan selama 207 hari selepas pilihan raya  pada tahun 1977. Engkau orang belum lahir lagi pada masa tu wahai anak muda Reformasi. Ha ha.. Semalam Iraq sudah memasuki hari yang ke 208 tanpa kerajaan.

Pakatan parti poltik di Iraq sedang berusaha mengenepikan Syed Allawi sebagai PM Iraq kerana Allawi dikatakan sekular dan pro Amerika.

PM Iraq wajib dibereskan kerana Kerajaan Iraq pelu merangka dan membentang   Baget 2011 pada akhir tahun ini. Jika mereka tak berjaya melantik PM, terpaksalah kita menghantar Anwar Ibrahim membentang Baget di sana kerana sebuatan huruf "ain"  oleh  Anwar  begitu merdu sekali. Wooo.

Kumpulan Syiah sudah bersetuju mencalunkan Malik An Nuri sebagai calun PM. Maka kini ada dua calun pilihan PM samada Maliki An Nuri atau Syed Allawi. Dua-dua syiah. 70%  yang bermazhab Syiah di Iraq  adalah berbangsa  Arab,  berbeza dengan Iran yang hampir 100% berbangsa Farsi. Jangan tak tak tahu bib. Oh ya Syiah pun macam orang Melayu juga - ada yang islamik dan ada yang sekular. Ha ha.

Kita tunggu Isnin ini apa akan jadi pada Iraq. Ada kawan kata,buat  "tak penting PM Iraq, yang penting Dinar diapung. Kah kah kah - jom gelak macam Zunar. Kesian  kau Zunar, buat kartun pun  kena masuk lokup. Alahai Malaysiaku....